Het fort – de basis
Local2Local Talents komt niet uit de lucht vallen, het is organisch gegroeid uit een lange en hechte samenwerking tussen ondernemers, boeren, producenten, studenten, onderwijs- en zorginstellingen en overheid.
Fort bij ‘t Hemeltje is onze basis, waar veel activiteiten ten behoeve van de voedseltransitie ontstaan en samenkomen.”
Fort bij 't Hemeltje
Het is onze missie om jonge talentvolle mensen op een effectieve manier in posities te brengen waar zij bij kunnen dragen aan de verandering van ons voedselsysteem. Fort bij ‘t Hemeltje in Houten is onze basis en het is jouw vertrekpunt voor lokaal werk, in de regio, op nationaal en internationaal niveau.
Lokaal kun je je vaardigheden ontwikkelen in de korte voedselketen, voor en met boeren of in projecten van Local2Local. Regionaal werk je aan de verbinding tussen stad en land zoals bij Utrecht Food Freedom, nationaal via de Taskforce Korte Keten of internationaal door mee te werken aan EU-projecten.
Voor en door studenten
Local2Local Talents is ontstaan uit lopende projecten die Local2Local heeft opgezet in samenwerking met de verbonden studentencommunities (HAS, UU, HKU, HU en Aeres). In 2018 stelden twee kundige en geïnspireerde UU-studenten, Cristina en Danika, voor dat deze samenwerking meer structuur en leiderschap van studenten nodig had om de voedseltransitiebeweging lokaal en regionaal echt te versterken. Het rechtstreeks verbinden van studenten en jonge professionals aan de landbouw en het regionale voedselsysteem maakt letterlijk en figuurlijk het verschil.
Crista en Danika hielden enquêtes onder studenten en boeren om erachter te komen of er voldoende steun was voor dit idee. Zij organiseerden een meet & match-evenement om elkaar te leren kennen, en ideeën, wensen en behoeften uit te wisselen. Het was een groot succes. Het Working @ the farm-project was geboren en dit werd de springplank voor Local2Local Talents.
Bekijk de onderstaande video’s waarin Cristina en Wietse (L2L-teamleider) hun motivaties en visie toelichten.

Broedplaats van duurzaamheid
Ons kantoor is een broedplaats voor duurzame initiatieven. Wij zien onszelf als een belangrijk onderdeel van een ecosysteem van veranderaars die werken aan impact. Het is onze missie om talent op die plekken in te zetten waar zij het meeste effect sorteren in ons voedselsysteem.
Fort bij ‘t Hemeltje is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat ooit is gebouwd om de Randstad te beschermen tegen mogelijke vijanden. Het fort maakte gebruik van water en de natuur om ons te beschermen. Tegenwoordig strijden wij vanuit dit fort voor een rechtvaardiger voedselsysteem, met onze partnerships als wapen. De combinatie van jouw talent en passie met onze netwerken en kennis kan grote impact veroorzaken, zowel economisch, ecologisch als voor de maatschappij.
Fort bij ‘t Hemeltje: een broedplaats voor duurzaamheid, de circulaire economie, voedselketens, technische innovatie en systeemoplossingen.
In en rondom het fort is een groot netwerk van samenwerkende organisaties actief, zoals boerenorganisaties, onderwijsinstellingen, stichtingen, regionale allianties en korte ketenondernemingen.
Op Fort bij ‘t Hemeltje zijn gevestigd:










Wat wij bieden
Local2Local Talents verbindt getalenteerde studenten en jonge professionals met bedrijven en organisaties in de voedselsector die uitdagingen hebben in de transitie.
Wij bieden je toegang tot boeren, voedselproducenten, bedrijven, instellingen en overheden voor stages, onderzoek, vrijwilligerswerk, detachering of vast werk, gericht op duurzaamheid, productie en de voedseltransitie.
Local2Local Talents werkt op basis van duurzame best practices, netwerksamenwerking, transparantie en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG).
Ga jij voor deze uitdagingen en kansen en wil je relevant en zinvol werk doen? Meld je dan aan bij Local2Local Talents!
