Stages en onderzoek
Smartchain: Bob Massar op onderzoek in Europa
Bob Massar: “Gedurende mijn onderzoeksstage, in opdracht van de Taskforce Korte Keten, heb ik mijzelf mogen specialiseren in het analyseren van ecosystemen voor korte voedselketens in Nederland. Deze onderzoeksmethode mocht ik vervolgens toepassen in een onderzoek voor het Europese onderzoeksconsortium Smartchain H2020. Gedurende 2 maanden ben ik door Europa gereisd om interviews af te nemen bij topambtenaren, netwerkspecialisten en korte ketenexperts. Zo heb ik in een korte periode een enorme hoeveelheid gespecialiseerde informatie weten te verzamelen. Deze informatie heb ik verwerkt in een eco-system quickscan van korte keten-actoren in Duitsland, Zwitserland, Spanje en Frankrijk. Dit onderzoek is de eerste stap voor het analyseren en opbouwen van korte keten ecosystemen op verschillende levels: lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. Naast de kennis die ik heb opgedaan gedurende deze periode heb ik mijn planning-, organisatorische skills en professioneel handelen aanzienlijk verbeterd.”

HKU: Local2Local-zitzakken
In de herfst van 2016 startte L2L een project met 4e jaars HKU | Media-studenten (na een succesvol verlopen programma met 2e jaars HKU Design-studenten), waarbij Local2Local acteerde als volwaardige, zakelijke opdrachtgever.
De opdracht: breng de Local2Local-verhaallijnen naar een hoger plan, met de disciplines fotografie, animatie, illustratie en design.
De design-deelopdracht is door de studenten zelf bedacht: Local2Local-zitzakken, i.e. ‘Fatboys’ t.b.v. promotie, events en andere activiteiten. Het resultaat: de studenten bedachten, ontwierpen en produceerden de Local2Local-zitzakken, geïnspireerd door het boerenbedrijf en met name fruit. De L2L-zitzakken hebben drie varianten: de appel, de peer en de hooibaal.
HKU: Connecting Tomorrow - L2L
Van dec 2018 t/m januari 2019 zetten drie multidisciplinaire groepen studenten (groep 19, 20 en 21) van de HKU (Kunst en Economie) in het programma ‘Connecting Tomorrow’ hun creatieve geesten in voor een maatschappelijk-commercieel vraagstuk van Local2Local: “Hoe verbinden wij studenten aan voedselaanbod uit de lokale, korte keten?”
Na intensief onderzoek, testen en ontwerpen kwamen de groepen tot 3 concepten:
- Foodieforum: betrek studenten bij L2L middels het crowdsourcen van recepten, integratie in de L2L-webshop en het belonen ervan;
- Pressure Cooker: neem L2L-producten op in de HKU-catering en koppel dit aan een app om een bestelling te plaatsen, met een game-achtige beloningsstructuur op individueel en groepsniveau (HKU), gebaseerd op duurzame waarden;
- Growing: ‘boer zoekt student’ bracht deze groep op de realisatie van een moestuin op de HKU, beheerd door studenten, met een app, ter inspiratie van lokaal voedsel, verbondenheid en ontspanning.
Het tweede concept is in de praktijk gebracht met een mobiel pickup-point op de Oudenoord-locatie van de HKU voor het ophalen van de Groentetas. Het derde concept haalde de finale van Connecting Tomorrow en kreeg een eervolle vermelding van de jury.

HKU Media: Local2Local Bedrijfsfruit promotiefilm
In de herfst van 2016 startte Local2Local een project met 4e jaars HKU | Media-studenten, waarbij Local2Local acteerde als volwaardige, zakelijke opdrachtgever.
Onze opdracht: breng de Local2Local-verhaallijnen naar een hoger plan, met de disciplines fotografie, animatie, illustratie en design. Deelopdracht 3 had betrekking op animatie; realiseer een promotiefilm voor Local2Local Bedrijfsfruit.
Het resultaat: een geanimeerde video, waarbij de illustraties uit de productfotografie en bestemd voor het ontwerp van de Local2Local Foodtruck doorgetrokken zijn.
HAS: voedselfestival-format voor Local2Local
HAS Den Bosch-student Maartje Kant kreeg de opdracht om alle organisatorische aspecten van het Food-y-Fort voedselfestival (Local2Local) in kaart te brengen, vast te leggen en in te richten voor de editie in 2017. Dit resulteerde in plattegronden, moodboards, het draaiboek voor participerende partijen en de centrale organisatie, begrotingen, een parkeerplan, een beveiligingsplan en vergunningen.

The Green Medicine
‘The GREEN medicine’ is een initiatief van HKU-studenten Yalissa Rossen, Ingmar Schroder en Eline Verhoeven, mede mogelijk gemaakt door Local2Local met een startpodium op Local2Local’s culturele voedselfestival Food-y-Fort 2016 op Fort bij Rijnauwen. The Green Medicine houdt zich bezig met alternatieve geneesmiddelen in de vorm van voedsel. Wij geloven dat de juiste voeding hulp kan bieden tegen verschillende klachten en kwalen.
Het doel is om mensen bewuster te maken over de medicinale werking van voedsel, in theatervorm.
